Forza Motorsport 7: драма и спектакъл

Най-новото издание е най-красивата състезателна игра на планетата

 

Разбираемо е, че когато дадем почти 140 лева за игра, искаме наистина да я играем. В случая на Forza Motorsport 7 обаче, ще сме също толкова щастливи и само да я гледаме. Ексклузивната за PC и Xbox игра е изключително красива, с толкова свежи визуални ефекти, че трябва да пристигат със сол и оцет.

След забележителните 15 минути вторачено гледане в играта на светлината по повърхността на Porsche 911 GT2 RS като влюбен тинейджър, решихме, че е време да хванем контролера и да поиграем. Не останахме разочаровани.

Forza серията е толкова добра, толкова способна. Че вече е почти предсказуемо какво ще се случи. Знаете, че за парите си ще получите изумителен брой коли, този път са 700, всички пресъздадени с внимание към детайлите, което може да бъде оценено единствено от криминални изследователи. Новите динамични ефекти за климатичните условия са впечатляващи, когато обичайно сухата писта се превърне в кошмарно оцеляване с напредването на съзтезанието. На пистата няма много неща, които се доближават до драмата и спектакъла на едно съзтезание от Forza 7.

Разбира се, когато нещо е толкова близо до перфектното, не може да не се забележат някои малко проблеми и недоимъци. По отношение на управлението, колите се движат малко нервно, дори понякога своенравно. В сравнение с предишната Forza 6, новата е осезаемо по-предизвикателна.

При всичко с над 200 к.с., изключително деликатен контрол на подаването на газ и прецизно използване на спирачките е необходимо, в случай че искате да избегнете излитане от пътя и разбиване в шумата.

„На пистата няма много неща, които се доближават до драмата и спектакъла на едно съзтезание от Forza 7.“

Разбира се, това прави минаването през завой, танцувайки на последното сцепление останало в гумите още по-вълнуващо. Само помнете, че това може да се случва малко по-рядко от това, на което сте свикнали.

Кариерната опция включва по-твърда структура този път, което е нещо добро и лошо в същото време. Със сигурност е позитива стъпка към усещане за постижение и посока с напредването през различните шампионати и внимателно подбраните изложения, за които говорихме последния път със завръщане, показващо, най-доброто от играта.

Лощата новина е, че има две съревнователни системи за прогрес, като и двете слагат пречки на пътя ти към колите, които искаш да караш. Първата заключва коли, спрямо тяхната рядкост, а другата раздава награди, базирано на точки в шампионатите и новата “loot crate”, предлагаща произволни печалби.

Най-досадното от всичко е, че първата може да промени втората, което води до влюдяващата ситуация, когато работиш към отключването на нова кола или костюм, само за да видиш как машината се завърта отново, защото си спечелил кола на друго място. Не съм сигурен, че някой дълбоко в червата на Turn 10 го разбира, но ние със сигурност не го.

Обаче започнете ли обиколката, тези проблеми започват да се топят, като колекцията ви от коли се разширява и придобивате опит. Това, което остава в ръцете ви е игра с внушителен виртуален свят, често драматична и, дори на обикновен Xbox One, постоянно, зашеметяващо красива. Графиките може и да не са най-добрите на пазара, но ще усетите желанието да включите играта само, за да погледнете. Сега, ако ни извините, имаме да пишем любовно писмо, пълно с неловка поезия за едно GT2 RS

forzamotorsport7_rreview_05_f1glamour_wm_3840x2160
forzamotorsport7_rreview_01_sandstorm_wm_3840x2160
forzamotorsport7_rreview_04_badtothebone_wm_3840x2160
forzamotorsport7_rreview_03_formulario_wm_3840x2160
forzamotorsport7_rreview_02_fallracing_wm_3840x2160