Honda атакува рекорд с адска тревокосачка

Японският производител Honda разработи нова версия на адски бързата косачка за трева Mean Mower, като в проекта учства и един от партньорите на компанията – British Touring Car Championship Team Dynamics. Машината трябва да се превърне в най-бързата от този вид в света, като ще подобри досегашния рекорд на предишен модел на Honda.

Очакванията са Mean Mower V2 да успее да развие скорост от 241 км/ч. Косачката е оборудвана с 1,0-литров бензинов мотор, който се поставя на мотоциклета Honda CBR1000RR Fireblade SP. Мощността на двигателя е 190 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна скоростна кутия.

За сваляне на теглото голяма част от детайлите на Mean Mower V2 са напечатани на 3D-принтер. По този начин машината тежи едва 69,1 кг. Съотношението мощност/тегло достига 1000 к.с. на тон. Освен това Mean Mower V2 може да се похвали с цветен дисплей на приборния панел. Тревокосачката е поставена на 10-цолови джанти, които са „обути” с гуми Hoosier. Заради огромната мощност са поставени и специални спирачни апарати.

Mean Mower V2 ще бъде пилотирана по време на опита за рекорд от 23-годишния автомобилен пилот Джес Хоукинс, който участва в шоуто „Бързи и яростни”. Кога ще бъде направен опитът, засега не се съобщава, като от Honda посочват, че в момента машината преминава през всички необходими изпитания.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*