Лиуци пристигна за 12 часа на България

14 September 2018 14:36
Лиуци пристигна за 12 часа на България
Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България Лиуци пристигна за 12 часа на България
Прочетете повече за:
12 часа на България
Този уикенд на писта Пауталия в Кюстендил ще се проведе малък Льо Ман. Картинг състезанието 12 часа на България ще започне в неделя от 11:00 часа, а квалификациите са от 09:00 ч. За първи път в Източна Европа ще се проведе ендюранс - отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“, в което ще се състезават 110 пилоти от 11 нации в 28 отбора от България и чужбина. Отборите ще имат възможност да премерят сили с гост-пилотите, Витантонио Луици - бивш пилот от Ф1 и Колин Браун - световен шампион по картинг, победил Люис Хамилтън за титлата. Друго добре познато име от моторспорта в България и Европа е 24-ри кратния шампион на страната, Еврошампион и участник в 24-ри часа на „Льо Ман“ – Мартин Чой, който ще предвожда отбора на „Еко Рейсинг“.

Това e първото по рода си събитие у нас и едно от най-големите моторспорт състезания за годината.

Входът е свободен за всички желаещи да се докоснат до света на мотор спорта и усетят адреналина на високите скорости. Състезанието ще бъде предавано по БНТ директно.

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ