Porsche обеща да остане верен на волана и педалите

11 October 2018 15:26
Porsche обеща да остане верен на волана и педалите
Германският производител Porsche никога няма да прави автомобили без педали и волан. Това съобщи по време на мепоприятието Rennsport Reunion VI шефът на северноамериканското подразделение на компанията Клаус Целмер, цитиран от Motor1.

Топ-мениджърът беше категоричен, че всички тези системи за автономно придвижване могат да помогнат на шофьора в някои ситуации – най-вече, когато човекът зад волана изпитва трудности или не иска да отвлича вниманието си от пътя.

„Нашият план е винаги в колите ни да има педали и волан, а също така и механична скоростна кутия за тези, които искат да управляват напълно самостоятелно автомобила си. Ще има и система за автопилот, която при нужда ще може да поеме контрола”, обясни Целмер.

Шефът на американското подразделение на Porsche допълни, че собствениците на автомобили на марката държат много на връзката с колите си, като тя е много мажна за тях.

В момента компанията подготвя премиерата на първия си електрически автомобил, който ще се казва Taycan. Той ще получи два електромотора, които ще развиват общо 600 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, а пробегът с едно зареждане ще е около 500 км.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ