Отбор от Формула Е направи всъдеход за Антарктика

05 December 2018 09:09
Отбор от Формула Е направи всъдеход за Антарктика
Отбор от Формула Е направи всъдеход за АнтарктикаОтбор от Формула Е направи всъдеход за АнтарктикаОтбор от Формула Е направи всъдеход за Антарктика
Компанията от Монако - Venturi Automobiles, която е известна като един от участниците в шампионата на Формула Е, представи първия електрически всъдеход, предназначен за полярни експедиции. Презентацията на машината, която носи името Antarctica, се състои в двореца на Принц Алберт II в Монако, който е и инициатор на проекта.

Venturi Antarctica се позиционира като първата машина с нулеви вредни емисии, която може да се придвижва в условия на екстремно ниски температури – до -50 градуса по Целзий. Гъсеничният всъдеход е оборудван с два 100-киловатови мотори с постоянна сумарна мощност от 163 к.с. Те позволяват на всъдехода да се движи със скорост до 25 км/ч. Пробегът на машината с едно зареждане обаче е доста скромен – едва 45 км.

През март догодина Venturi Antarctica ще вземе участие в експедицията Back to Telegraph Creek в Канада, която е посветена на състезанието Croisière Blanche от 1934 г., организирано от основателя на концерна Citroen ¬- Андре Ситроен. Участниците, сред които ще бъде и самият Алберт II, ще трябва да преодолеят с всъдехода 42-километров маршрут от езерото Dease Lake до марката комуна Telegraph Creek в северната част на Британска Колумбия.

След края на експедицията Venturi Antarctica ще бъде изпратен на Южния полюс, където ще бъде използван за различни научни мисии и изследвания.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ