Ford показа Fiesta R2

06 December 2018 08:47
Ford показа Fiesta R2
Ford показа Fiesta R2 Ford показа Fiesta R2 Ford показа Fiesta R2
Прочетете повече за:
Ford FiestaR2рали
Новото поколение на Ford Fiesta вече ще се предлага и във вeрсия R2, подготвена специално за рали-състезания. Хечбекът е подготвен от британското ателие M-Sport, което вече 20 години си сътрудничи с Ford.

Автомобилът е подготвен според изискванията на клас R2, при който каросерията, окачването и моторът са направени на базата на серийни компоненти. В тази категория участват само машини с предно предаване, като двигателят може да бъде атмосферен с обем до 1600 куб. см или по-малък с турбо. От следващата година обаче влиза в сила ново ограничение, като то позволява само турбомотори с обем от 927 до 1067 кубика.

В случая 3-цилиндровият агретат EcoBoost с обем 999 куб. см е доработен и мощността му е увеличена от 180 на 200 к.с., а въртящият момент – от 250 до 290 Нм. Блокът за управление на мотора е специален - Life Racing L88, а за справяне с турбоямата са подготвени 3 режима на работа. Скоростната кутия е 5-степенна на френската фирма Sadev, като има 3 вида блокировка на диференциала. Съединителят е двудисков на AP Racing.

Хечбекът е получи и нов каркас за безопасност, като е променена и позицията на седалката на навигатора. Тя е преместена по-назад, като това осигурява и по-добро разпределение на теглото. Преработено е и окачването, като машината е получила амортисьори Reiger с 3 регулировки, както и регулируем стабилизатор. Използваните спирачни механизми Alcon са с вентилируеми дискове с диаметър 310 мм при спецификациите за каране на асфалт и 285 мм при движение по макадам.

Производството на рали-колата ще се осъществява във фабриката на M-Sport в Краков (Полша), като серийните хечбекове Ford Fiesta ST-Line ще бъдат доставяни от завода в Кьолн.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ