Audi S5 ще получи дизелов мотор

14 March 2019 10:10
Audi S5 ще получи дизелов мотор
Audi S5 ще получи дизелов моторAudi S5 ще получи дизелов моторAudi S5 ще получи дизелов мотор
Прочетете повече за:
Audi S5дизел

Въпреки отричането на дизеловите двигатели компанията Audi ще продължи да ги използва не само при стандартните си модели, а и при техните спортни модификация. Следващата, която ще се появи на пазара, е Audi S5 във версии купе, кабриолет и Sportback. Тя ще бъде оборудвана с 3,0-литровия дизелов V6 агрегат, поставян на модела Audi SQ5 TDI.


Кросоувърът с този дизел развива 342 к.с. и максимален въртящ момент от 700 Нм. В случая, двигателят с вътрешно горене е част от "мека" хибридна система - същата, която се използва и при по-голямото Audi SQ7. Нейното основно предимство е отсъствието на "турбо-дупка".

 

Идеята с използването на дизелов двигател за SQ5 е намаляване на вредните емисии СО2. В концерна Volkswagen, чиято собственост е Audi, вече имат опит с подобни мотори, тъй като те се поставят не само на кросоувъри, но и на други "горещи" модели - като VW Golf GTD и Skoda Octavia RS с TDI.

 

Очакванията за спортният кросоувър на компанията от Инголщад да бъде представен не по-рано от началото на 2021 г. Преди това - в средата на 2020 г., пред публика трябва да се появи стандартното Audi A5, на което също му предстои обновяване.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ