VW показа голям всъдеход на ток

15 April 2019 09:46
VW показа голям всъдеход на ток
VW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на токVW показа голям всъдеход на ток
Прочетете повече за:
VolkswagenID Roomzzелектромобил

Автомобилният салон в Шанхай току-що стартира и германската компания Volkswagen е един от първите производители, които искат да покажат най-свежата си новина. Това е голям всъдеход, който носи името I.D. Roomzz, а целта му е да укрепи марката като лидер на пазара на превозни средства с нулеви вредни емисии.


Изборът на място за премиера на електрическия всъдеход не е случаен, тъй като имено Китай е най-големият пазар на "зелени" автомобили. А идеята на Volkswagen в случая е да стимулира повишеното търсене на кросоувъри с нулеви емисии и интелектуални автомобилни технологии.

 

VW Roomzz е построен на модулната платформа MEB, която е създадена специално за електромобилите на VW Group. Като размери всъдеходът ще превъзхожда показания през 2017 г. кросоувър I.D. Crozz, който на свой ред ще излезе и в купеобразна версия.

 

Показаният в Шанхай модел има цифров приборен панел, който заедно с волана ще може да се премества и да служи като виртуален дисплей за водача. Всъдеходът ще получи система за автономно движевие от четвърто ниво. Освен това, кросоувърът ще разполага със специална версия на системата за задвижване на четирите колела 4MOTION, която разчита на два електромотора - по един на всяка ос.

 

Предният ше развива 101 к.с., а заднят - 201. Съвкупната мощност от 302 к.с. ще позволява на електрическия кросоувър да ускори от 0 до 100 км/ч за 6,6 секунди и да развие максимална скорост от 180 км/ч. Пробегът с едно зареждане на батериите е 450 км според новия цикъл на измерване WLTP.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ