Volkswagen избра Турция за завода

12 July 2019 10:34
Volkswagen избра Турция за завода
Решението на борда на директорите на Volkswagen Group е новият завод да бъде в Турция, съобщава Automobilwoche. Гласуването се е провело вчера и с Измир се състезаваше България. Фабриката ще произвежда модели на VW, Skoda и Seat, след които Skoda Karoq и Seat Ateca. Решаваща заслуга при гласуването е имал Катар. Правителството на арабската държава държи 17% от акциите на VW. Говорителят на борда на Volkswagen коментира, че все още изборът не е финализиран и потвърждение от компанията все още няма.

Очаква се фабриката да отвори през 2022 или 2023 с годишен капацитет 350 000 коли. Skoda отчаяно се нуждае от нов капацитет и в момента поръчките биха били със 100 000 повече, ако има начин как да бъдат произведени автомобилите.
Според публикации в германската преса България е била водеща в избора до последня момент. В отчаян опит да не изпусне инвестицията, Турция предложи еднократна парична помощ на проекта от 100 млн. евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ