Jaguar избра име на новата си спортна кола

Британската компания Jaguar е регистрирала в европейското патенто бюри нова търговска марка J-Type. По данни да изданието AutiGuide, новият модел, който ще получи това име, ще бъде потенциален приемник на спортния F-Type.

Още преди 2 години главният дизайнер на британския производител – Йън Калъм, в интервю за изданието Road&Track признае, че се разработва нов спортен автомобил. Той трябва да замени F-Type, като ще следва неговата начална  философия, тоест ще бъде със средно разположение на двигателя.

Все пак има и още един вариант – под името J-Type компанията да предложи на пазара луксозен „Гран Турър”, който да получи 4 честа – две отпред и две отзад. За появата на такъв модел Калъм също призна преди време. Освен това в Jaguar обмислят възможността и за пускането на електрическа хиперкола.

В момента гамата на британския производител се състои от кросоувърите E-Pace, F-Pace, електрическия i-Pace, спортния F-Type, а както и седаните XE, XF (на някои пазари той се предлага и като комби) и XJ.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*