Jaguar E-Pace направи рекордна фигура във въздуха

jaguarepacelaunch130717002-resize-1024x682
jaguarepacelaunch130717009-resize-1024x340
jaguarepacelaunch130717003-resize-1024x683
jaguarepacelaunch130717034-resize-1024x682
jaguarepacelaunch130717033-resize-1024x682
jaguarepacelaunch130717004-resize-1024x682

Още при дебюта си Jaguar E-pace започна да записва рекорди. Моделът направи официален Световен рекорд на Гинес по време на световната си премиера. Компактният динамичен SUV скочи в книгата на рекордите с 15-метров скок, изпълнен със спираловидно завъртане тип „бъчва“ на 270 градуса.

 

Демонстрирайки пъргавината, прецизността и динамиката на най-новия SUV на Jaguar, подвигът бе последният тест за E-Pace след 25 месеца упорит труд на четири континента, за да се гарантира изключителната издръжливост на автомобила и това, че той отговаря на философията на Jaguar Art of Performance.

 

„Бъчвата“ повтори една от най-емблематичните каскади в историята на киното, станала известна с филма за Джеймс Бонд „Мъжът със златния пистолет“ през 1974 г.

 

Jaguar E-Pace е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела.

Отличителните за марката динамика на шофиране и дизайн слагат ДНК-то на спортен автомобил Jaguar в практичен дизайн, оборудван с усъвършенствани технологии, които ви държат свързани.

 

E-Pace е най-новият член на семейството SUV автомобили на Jaguar, присъединявайки се към революционния изцяло електрически I-Pace Concept и автомобила на годината за 2017 – Jaguar F-Pace – като самият той бе представен със зашеметяващ лупинг, отбелязан в Световните рекорди на Гинес през 2015 г.

 

Екстериорният дизайн е вдъхновен от спортния автомобил Jaguar F-TYPE и се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, които придават на E-PACE дръзка и целеустремена стойка, моментално създаваща впечатление за динамична пъргавина. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

 

Иън Калъм, директор Дизайн на Jaguar, заяви: „Установените принципи на дизайна на Jaguar гарантират, че E-PACE е моментално разпознаваем като спортния автомобил в своя клас. Новият ни компактен SUV съчетава интериорното пространство, свързаността и сигурността, които семействата очакват, с пропорции, изчистен дизайн и динамика, които обикновено не се свързват с такъв практичен автомобил.“

 

E-PACE изпълни рекордния си скок в изложбения център ExCeL в Лондон – едно от малкото места в Обединеното кралство, достатъчно големи да поберат 160 метровата конструкция, необходима за 15-метровия скок.

 

Зад волана бе ветеранът каскадьор Тери Грант, който е изпълнявал каскади на много филмови площадки и държи впечатляващите 23 СВЕТОВНИ РЕКОРДА НА ГИНЕС.

 

Тери Грант, каскадьор, каза: „Доколкотознам, сериен автомобил никога не е изпълнявал истински скок „бъчва“, затова винаги съм бил амбициран да го направя. След като шофирах Jaguar F-PACE по време на рекордния лупинг, бе невероятно да помогна за лансирането на следващата глава от историята на семейството на PACE в още по-драматичен динамичен подвиг.“

 

Не е изненадващо, че „бъчвата“ не трябва да се изпробва у дома; извършени са месеци на тестване и анализи, за да се изчисли всичко по каскадата, включително достигането на правилната скорост. Рампите са били старателно моделирани с CAD софтуер преди каквито и да е скокове. Тери е изпитал натоварване G от 5.5 по време на 270-градусовото завъртане и е имал нужда от 160-метрово засилване, за да отскочи с правилната скорост.

 

Поставящото нов световен рекорд представяне на Jaguar E-PACE можете да видите тук: