Jaguar I-Pace таксита ще конкурурат Mercedes в Мюнхен

10 нови Jaguar-а се присъединиха към флота на таксиметрова компания в Мюнхен.

Mercedes-Benz вече е създател на около 60% от такситата в Германия, като повечето от тях са Е-Класи. Те обаче струват приблизително наполовина на тези електрически Jaguar кросоувъри.

„Искаме хората в Мюнхен да изпитат удоволствието от това да се возят в електрически Jaguar. Това също така би помогнало много на града. Друга причина за присъствието на наши таксита по немските пътища е смесеният трафик – има коли, които се движат в града, но също така и такива, които правят курсове по магистралата и към летището“, сподели изпълнителният директор на Jaguar Land Rover, Ралф Спет.

Намесата на Jaguar в Мюнхен е и част от плана на града, дом на BMW. Това е едно от местата с най-сериозно замърсяване, причинено от вредните емисии, ето защо властта иска да интегрира електрическото придвижване, като плаща на екологичните таксита по 20 цента за всеки изминат километър. Също така може да се очаква и забрана на стари коли в града с цел подобряването на околната среда.

Jaguar I-Pace разполага с 395 к.с., идващи от електрическа задвижваща система, която позволява ускорение до 100км/ч само за 4.8сек. и максимален обсег от 480км. Зареждане на 80% се случва само за 40 мин при зарядно със 100 kWh.

Доста прилично за такси.

2019-jaguar-i-pace (2)
2019-jaguar-i-pace (1)
2019-jaguar-i-pace
jaguar-ipace-taxi
2019-jaguar-i-pace (3)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*