Lamborghini отпразнува 10-хилядния Huracan

Освен това получихме малко повече информация относно наследника на модела – той ще запази V10 двигателя и ще има опция за задно задвижване.

Освен, че е Perfomante, този Huracan е специален и по още една причина. Той бележи постижението от 10 000 произведени бройки на модела за четирите години на производство.

Този автомобил носи специалния цвят, който ни напомня за победата на Lamborghini GT3 в края на януари на Дайтона 24 часа.

2017г. беше много успешна за модела, следователно и за Lamborghini като компания. За тези 12 месеца са произведени 2642 бройки от машината с V10 под капака. Това е с 12% повече в сравнение с предходната година. Има цели 6 различни вариации на Huracan, като най-новата е Perfomante Spyder.

Техническият директор на компанията, Маурицио Реджани, спомена, че замяната на Huracan ще запази същия атмосферен V10 двигател и ще има вариант с 4х4 или задно задвижване, но не и система, която комбинира двете с натискане на един бутон.

„Ако имате 4х4 система и преминете към задно предаване с натискането на едно копче, това добавя 40 кг към масата на автомобила, а и освен това, това раздвоение води и до проблеми в окачването.“

Реджани намекна, че може и да има електрическа помощ за двигателя, за да се изпълнят регулациите за чистота на емисиите. Не очакваме Lamborghini да смени успешната си суперкола в скоро време. Може би ще я видим чак в началото на следващото десетилетие.

Lamborghini Huracan Perfomante Spyder:

lamborghini-al-salone-di-ginevra-2018 (3)
lamborghini-al-salone-di-ginevra-2018 (4)
lamborghini-al-salone-di-ginevra-2018 (6)
lamborghini-al-salone-di-ginevra-2018 (2)
lamborghini-al-salone-di-ginevra-2018
2018-lamborghini-huracan-performante-spyder
2018-lamborghini-huracan-performante-spyder (1)