Lexus представи специално LC 500

Компанията Lexus представи специална версия на своето флагманско купе, носеща името LC 500. То се казва Yellow Edition, като се отличава от стандартния модел по ярко-жълтия си цвят – Flare Yellow, както и с интериора, в който преобладават кожа и алкантара. Модификацията се предага и със специално оборудване Sport+.

Жълтото преобладава в салона на автомобила, като от алкантара в този цвят са направени елементи от вътрешната страна на вратите. Жълтият оттенък се забелязва и в седалките с бяла кожа, в приборния панел, волана и подлакътника на централната консола.

В списъка с оборудване на специалния Lexus LC 500 влизат проекционен дисплей и седалки с електрическо управление, които могат да се регулират в 10 направления.

Вариантът Sport+ включва преработен кормилен механизъм с променени предавателни числа, шаси със завиваща задна ок, междуосев диференциал Torsen, 21-цолови джанти, покрив от карбон и активен заден спойлер.

Lexus LC 500 Yellow Edition ще бъде достъпен както в стандартния си вариант, така и в модификацията LC 500h. В първия случай купето е оборудвано с атмосферен 5,0-литров V8, развиващ 477 к.с. и 580 Нм, който работи с 10-степенен автомат.

При втория вариант е наличен  хибриден агретат, в който влизат бензинов 3,5-литров V6, електромотор и комплект литиево-йонни батерии. Мощността на хибридната система е 355 к.с.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*