Maserati ни подразни със снимки на Levante

Снимките показват ядосаната физиономия на Levante, което ни подсказва, че може да става въпрос за спортния GTS модел, или пък плъг-ин хибридната версия. Очаква се да видим SUV-то в автосалон Ню Йорк.

Предполагаме, че Levante GTS ще си има 3.8-литровия V8 двигател, който намираме в Quattroporte GTS и произвежда 523 к.с. и 710 нм въртящ момент, но мощността може и да бъде увеличена за SUV-то. По всяка вероятност ще си има и променено спортно окачване и по-големи спирачки.

Levante GTS е поредното SUV, подходящо за хората, които искат повече мощ, предложено от FCA. Други опции на компанията са Dodge Durango SRT със своите 475 к.с., Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio със 505 к.с. и Jeep Grand Cherokee Trackhawk, който е на върха със 707 к.с.

Очакваме и по-агресивна предна броня с по-големи въздуховоди, различен заден спойлер, както и малък заден спойлер.

Ако пък не става дума за GTS, Maserati може да ни зарадва с плъг-ин хибридната версия на Levante. Това би споделило голяма част от технологията си с Chrysler Pacifica Hybrid минивана.

Която и от двете опции да се реализира, това подобрение със сигурност ще увеличи продажбите на модела, които досега не са достатъчно.