Mazda на Автосалон София 2017

Новото поколение на кросоувъра Mazda CX-5 прави своята премиера на автосалона в София. В новия модел са съчетани последните разработки на Mazda в областта на дизайна и технологиите. Второто издание на кросоувъра ще предложи на своите собственици ново измерение на удоволствието от шофиране. Дизайнът на новата Mazda CX-5 е направена в новата философия KODO – „Душата на движението”, който придава ярък облик на колата. Новият модел се различава най-съществено по по-тесните предни фарове и триизмерната хромирана рамка на радиаторната решетка, която вече е огъната и се стрелва под светлините. Автомобилът се предлага с два бензинови двигателя SkyActiv-G 2.0 и 2.5, както и с дизелов SkyActiv-D 2.2. И трите двигателя се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия, а като опция се предлага и 6-степенна автоматична трансмисия. Предлага се и задвижване на четирите колела i-Activ AWD, която при приплъзване на предните колела и бързо прехвърля тяга и на задните.

Другият акцент на щанда на Mazda е уникалният роудстър Mazda MX-5 RF с прибиращ се твърд покрив. Новата версия MX-5 RF е оборудвана с една от най-бързите системи за управление на покрива. Таванът може да се отваря и затваря с натискане на бутон дори и по време на движение със скорост до 10 км/ч. Новата Mazda MX-5 се предлага с 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 131 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Ако това не е достатъчно, има и по-мощен 2я0-литров вариант със 160 к.с., който се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия или опционалната 6-степенна автоматична трансмисия.

На щанда ма Mazda посетитилити могат да разгледат цялата гама на японската марка – от градската Mazda 2 и компактнaта Mazda 3 до кросоувъра CX-3 и флагмана Mazda 6.