Mazda Vision Coupe е най-красивата кола в Женева

Прототипът Mazda Vision Coupe спечели наградата за най-красива концепция на автосалон Женева. Автомобилът дебютира още миналата година, но сега, на 6-ти март, получи първото си отличие.

Тази концепция цели да покаже начина на мислене относно дизайна на Mazda. Ясно виждаме, че става въпрос за елегантност и изтънченост.

За разлика от повечето японски марки, Mazda са се потрудили да назначат световноизвестния Икуо Маеда. Засега обаче не знаем нищо относно задвижващата система.

Маеда допълва: „Съвременните коли, които могат да бъдат описани като елегантни, са наистина малко. Повечето продукти следват една и съща мода и се сливат в една еднаква смес. Ето защо се опитваме да превърнем нашия проект в изкуство.“

Целият този дизайнерски труд довежда до един прекрасен минималистичен външен вид, който пленява от пръв поглед.

Интериорът също е много ограничен от към визуални детайли, но са използвани висококачествени материали, които не виждаме в останалите модели на компанията.

Европейският шеф на дизайна на Mazda, Кевин Райс каза, че целта е да придвижи компанията напред и да произвежда коли, близо до това, което е показал като концепция.

mazda_visioncoupe_47
mazda_visioncoupe_48 (1)
mazda_visioncoupe_51
mazda_visioncoupe_62
mazda_visioncoupe_50
mazda_visioncoupe_60
mazda_visioncoupe_61