McLaren иска да заведе Senna на пистата

Има шанс да видим колата на Льо Ман.

McLaren съобщиха, че работят над това да използват хиперколата за състезания. Макар и да е създадена за обществено ползване, идеята звучи напълно реалистична, имайки се предвид състезателната и форма и огромния спойлер, който засрамва крилата на повечето самолети.

„Определено обмислям възможността да използваме Senna на пистата. Не мога да потвърдя нищо в момента, но работим над плана,“ каза изпълнителният директор на McLaren, Майк Флюид. „Начинът, по който колата е построена с мисъл за аеродинамичност, както и съвършеният и баланс ни правят конкурентоспособни. Човек никога не може да каже, че ще спечели със сигурност, но не бихме стартирали с други намерения.“

Още не се знае в каква категория ще намесят Senna, но за да влезе в GTE сериите, автомобилният производител ще трябва да направи поне 100 такива бройки, при положение, че трябва да може да създава по една всяка седмица – засега са планирани 500 Senna, така че участието в GT категориите на Льо Ман не изглежда непостижимо.

Най-високият клас състезателен автомобил на McLaren, вдъхновен от кола в масово производство, е 650S GT3, която ще бъде заменена догодина от основан на 720S автомобил.

2018-mclaren-senna (2)
2018-mclaren-senna
2018-mclaren-senna (6)
2018-mclaren-senna (7)
2018-mclaren-senna (8)
2018-mclaren-senna (3)
2018-mclaren-senna (4)
2018-mclaren-senna (1)
2018-mclaren-senna (5)