McLaren направи суперхибрид с 1000 коня

Британската фирма Lanzante – партньор на McLaten в автомобилните спортове, обяви, че е направила нова версия на суперхибрида McLaren P1. Тя ще получи добавка GT в името си, като ще бъде представена пред публика по време на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр) следващата седмица.

Ако се съди по публикуваното изображение на автомобила, той ще получи удължена и по-ниска задна част, друг сплитер, въздухозаборник на покрива, а също така и огромно задно антикрило.

По предварителни данни, суперколата ще бъде задвижвана от хибриден силов агрегат, в който влизат 3,8-литров бензинов двигател V8 с две турбини и електромотор. Мощността на системата ще бъде около 1000 к.с.

Машината е построена по специална поръчка на клиенти от Близкия Изток, като след премиерата в Гудууд двете компании – Lanzante и McLaren, ще подготвят още няколко такива автомобила. Предстои да бъде уточнена и тяхната цена.

Само преди дни McLaren представи друга суперкола – 600 LT (Longtail), която ще се позиционира като флагман на семейството Sport Series. Модификацията McLaren 600 LT разчита на олекотена конструкция и доработен битурбо мотор с обем 3,8 литра. Той развива 600 к.с. и 620 Нм, което е 30 к.с. и 20 Нм повече от двигателя на модела 570S. По този начин съотношението мощност/тегло е 474 к.с. на тон.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*