Mercedes готви седан-рекордьор за Европа

Компанията Mercedes-Benz публикува първи изображения на европейската версия на седана A-Class. От прес-службата на германската марка съобщават, че автомобилът ще предлага един от най-ниските коефициенти на челно съпротивление сред серийните модели – 0,22.

Автомобилът е изграден на модулната платформа MFA, като разстоянието между двете оси достига 2729 мм. Дизайнът на седана напомня до голяма степен този на хечбека, показан по-рано тази година. Машината е получила специални „щори”, които се отварят автоматично за по-добро охлаждане на двигателя при нужда, както и нов спойлер.

Седанът ще се предлага и с нова мултимедийна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX), която ще замени досегашната Comand, достъпна само за топ-версиите на модела. Технологията има изкуствен интелект, като се самообучава, като започна предпочитанията на шофьора и може да изпълнява дори сложни гласови команди.

Продажбите на на седана ще стартират в края на годината, като производството му ще се осъществява в завода в Ращад, Германия и в предпритието в Агусталентесе, Мексико. Очаква се новата версия на A-Class да получи двигатели на хечека, в това число и новият 1,3-литров бензинов турбомотор с мощност 163 к.с. и 250 Нм. При него разходът на гориво е 5,1 л/100 км.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*