Mercedes A-Class ни показва високотехнологичното си табло в детайли

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Новата интерактивна система на Mercedes ще дебютира по-късно тази година в следващото поколение A-Class

С обещание за „революция пред шофьора“, основаната на Linux MBUX, дебютира в Лас Вегас.

Ето ви всичко, което трябва да знаете за интерактивната система.

В базовата си версия, A-Class ще изпозлва 7-инчов дисплей, придружен от тъчскрийн със същите размери. В по-големите модели на Mercedes ще видим 10.25-инчова версия на тъчскрийна, докато най-скъпите опции ще ви осигурят два такива екрана.

Системата използва 6-ядрен процесор и nVidia видео карта. Както и 8 GB RAM, което по случайност е точно толкова, колкото имам на компютъра си.

Предполага се, че високотехнологичната интерактивна система ще навлезе в повечето модели на компанията, като всички ще се възползват от опциите за гласов контрол, както и управление с жестове.

МBUX ще използва навигация, основана на данни от HERE картите, а собствениците ще могат да си избират от 64 цвята за осветяване на интериора. Разбирачите ще се радват да разберат, че системата разполага с NFC (Near Field Communication), както и USB Type C за бързо зареждане на смартфони.

Имаме несигурна информация, че онлайн премиерата на новия A-Class ще бъде през ранния февруари. Обществен дебют е насрочен за март в автосалон Женева.

Mercedes-Benz auf der Consumer Electronics Show (CES, 2018) in Las Vegas
Mercedes-Benz A-Klasse, W177
Mercedes-Benz A-Klasse, W177
Mercedes-Benz A-Klasse, W177
Mercedes-Benz auf der Consumer Electronics Show (CES, 2018) in Las Vegas
2018-mercedes-a-class-interior