Mercedes-AMG GT 63 Edition 1

Познаваме Edition 1 като начина на Mercedes да отпразнува нов модел. Тези версии са налични само в първите 12 месеца на производство на автомобила и включват всевъзможни екстри.

На външен вид, впечатление ни прави AMG Aerodynamics пакета, който добавя по-голям преден сплитер, променен дифузьор и заден спойлер. Това намалява въздушното съпротивление и увеличава притискането към земята. Различаваме специалната версия и по нарисуваните ленти отстрани и отгоре, както и по специфичните 21-инчови джанти.

Влизайки вътре, на очи се набиват контрастиращите жълти шефове, отличаващи се от преобладаващите сиви и черни цветове. Луксозната напа кожа е използвана почти навсякъде в кабината. Разбира се, Edition 1 значката е поставена на много места, за да не забравим, че се возим в специален автомобил.

Под капака се крие 4-литровия V8 двигател на AMG, произвеждащ 630 к.с. Всичко това отива към четирите колела чрез 9-степенна автоматична трансмисия. Ускорението до 100км/ч се случва за около 3.1 сек, а максималната скорост е 313км/ч.

mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (2)
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (1)
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (4)
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (5)
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (3)
mercedes-amg-gt-63-s-edition-1 (6)