Mercedes-Benz замисля конкурент на Porsche Cayman

Ръководството на Mercedes-Benz вече разглежда предложението на спортното подразделение AMG за създаването на нов автомобил. Той ще се превърне в приемник на SLC и ще се конкурира с Porsche Cayman, твърди Autocar.

Засега се знае само, че голяма част от технически решения ще бъдат взаимствани от хиперколата Mercedes-AMG Project One (на снимката). Новият модел ще се предлага в два варианта – купе и роудстър, като появата му е планирана за 2020 г. Предполата се, че моделът ще получи „мека” хибридна система, в която ще се комбинират 2,0-литров бензинов турбомотор, стартер-генератор и 48-волтова мрежа. Така силовият агрегат ще развива около 400 к.с.

Задвижването на новия автомобил ще бъде към задната ос, а скоростната кутия – роботизирана с два съединителя. Идеята на германците е моделът да се разположи под струващия 200 000 евро Mercedes-AMG GT в гамата на марката. Цената на Porsche Boxter и Cayman е съответно 52 000 и 54 000 евро, така че моделът на Mercedes ще се настани в този ценови диапазон.

През 2017 г. в Европа са продадени 8438 такива автомобили в Европа, а само за първите 5 месеца от 2018 г. техният брой е 4383 единици, което показва, че интересът към тях се покачва. Това кара шефовете на Mercedes да вярват, че новият им модел ще има успех на пазара.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*