Mercedes-Benz AMG завладя България

mercedes_AMG_14
mercedes_AMG_10
mercedes_AMG_8
mercedes_AMG_13
mercedes_AMG_5
mercedes_AMG_12
mercedes_AMG_11
mercedes_AMG_6
mercedes_AMG_7
mercedes_AMG_4
mercedes_AMG_9
mercedes_AMG_3

Star Experience 2017 се проведе на самолетната писта край Лесново
В последния уикенд на октомври роуд шоуто Mercedes-Benz Star Experience беше в България за двудневно събитие. На екслузивното преживяване с продуктите на марката бяха поканени гости на Силвър Стар и оторизираните дилъри на генералния дистрибутор у нас.

Пътуващият изложбен център се разположи на летище Лесново до София, където тестови шофирания с леки автомобили Mercedes сe проведоха в четири модула. В модул “Intelligent drive” участниците изпитаха на практика до къде са стигнали автомобилите Mercedes по пътя към автономното шофиране. В упражненията за „Сигурност“ тестваха възможностите на автомобила в екстремни условия. Ситуации зад вола, които всеки се надява да не изпита в реалния живот, но ако изникнат, системите за сигурност на Mercedes са способни да спасят човешки живот. В частта „На пътя“ клиентите изпробваха комфорта и асистиращите системи в автомобилите, които правят пътуването с Mercedes изключително приятно, а Plug-in-Hybrid-те показаха най-добрата комбинация от два свята – голям пробег и ниски емисии. И най-атрактивният модул отново беше на пистата с AMG моделите, след който всеки участник слезе от автомобила с усещането за едно от най-вълнуващите шофирания в живота си. Звездата в кавалкадата AMG коли бе E63. Супер седанът разполага с 570 к.с.

За първи път в България беше показан и новият X-клас на Mercedes, единственият по рода си премиум пикап, с който Mercedes влиза в напълно нов за марката сегмент. По време на роуд шоуто клиентите на марката научиха повече за предстоящата поява в България на услугата Mercedes Me Connect, с която автомобилът става част от дигиталния свят на клиента.