Първа снимка на новия Mercedes G-клас, отвътре

Разгледахме интериора на новия G-клас преди дебюта му на автосалона в Детройт

Още с влизането установяваме, че дръжката на вратата си е същата – щраква при отваряне. Сядаме вътре и вратата се затваря с добре познатия звук на банков трезор, изработен от най-добрите немски инженери. Таблото не е нищо нетипично за историята на модела, както и обичайното наличие на пространство над главата. Но това не прилича на никой G-клас от тези, които сме виждали досега. Този е много, много по-приятен.

Когато видим за пръв път новия G-клас през 2019г., ще е същата форма, но с еволюирал дизайн. За сметка на това обаче, както виждате на снимките, интериорът прави голяма крачка напред откъм дизайн, технология и комфорт.

Първото нещо, което забелязвате е дисплея, който намираме във всички нови Е- и C-клас-и – простира се от зад волана до централната част на таблото и побира два 12.3-инчови екрана с висока резолюция.

Задните седалки са преместени с няколко сантиметра по-назад, така че да има повече място за пасажерите, но освен това вече могат и да се накланят назад.

Друго нещо, което прави впечатление е увеличената ширина. За всеки пътник има повече място около раменете, но въпреки това, новият модел не е по-широк от предците си. Как? Направено е така, че кабината да съвпада по-добре със структурата на автомобила. По този начин, хората, намиращи се отпред, имат и малко повече пространство за краката.

Нужно е да кажем, че интериорът е наистина подобрен. Всяко нещо, което докоснете се усеща прекрасно. Всички използвани материали са качествени, седалките предлагат комфорт и подкрепа. Впечатляващо е, че автомобил, способен да изкачи планина, притежава лукс, сравним с S-клас, да не говорим, че Mercedes се хвалят с многообразни опции, от които купувачите ще могат да избират, за да създадат перфектната за тях кола.

Останалото от новия G-Class ще видим след няколко седмици в Детройт.

2019-mercedes-benz-g-class-interior (6)
2019-mercedes-benz-g-class-interior (3)
2019-mercedes-benz-g-class-interior
2019-mercedes-benz-g-class-interior (7)
2019-mercedes-benz-g-class-interior (4)
Die neue Mercedes-Benz G-Klasse: Exklusiver Innenraum: Die G-Klasse modern interpretiert
2019-mercedes-benz-g-class-interior (2)
Die neue Mercedes-Benz G-Klasse: Exklusiver Innenraum: Die G-Klasse modern interpretiert