Mitsubishi с две премиери в Женева

Европейски дебют на Mitsubishi e-Evolution Concept и световното представяне на новата 2019 моделна година на хибридния SUV Outlander PHEV отчете компанията по време на салона в Женева.

И двата модела притежават иновативни технологии и експресивен дизайн, превърнали се в характерна черта за бранда, която предстои да се развива все повече през следващите години. Всеки от тях по свой начин репрезентира и продуктовата стратегия и амбиции на MMC: SUV гама, изработена с внимание към детайла и експертиза в технологиите за електрическо задвижване, съчетани с отлична системна интеграция, за истинска наслада от шофирането.

 

Outlander PHEV е най-добре продаваният plug-in хибрид в Европа през последните три години. До момента на стария континент са продадени повече от 100 000 бройки. А със 140 000 продажби в световен мащаб, Outlander PHEV се превръща в най-добре продавания plug-in хибрид в света. Моделът използва 2,4-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, който заменя предишния 2,0-литров агрегат. Целта е по-висок въртящ момент, по-ниски нива на шум и вибрации и по-висока ефективност.

Mitsubishi e-Evolution Concept е технически прототип, който илюстрира стратегическата посока, която брандът следва. Той съчетава в себе си преимуществата на SUV, EV технологиите и добрата интеграция на новите системи за свързаност. Липсата на голям двигател под капака, позволява на дизайнерите да създадат изцяло нов кокпит. Инструменталното табло изглежда сякаш „плава“ пред очите на водача, разбира се, в характерната за Mitsubishi хоризонтална равнина с фокус върху извеждането на информация в горната част и уреди за контрол за различните операции – в долната. 4WD системата използва 3 електромотора – един за предните колела и два за задните. Всичко е интегрирано в Super All-Wheel Control (S-AWC) система. Тракшън контролът и този при завиване са подобрени. Спирачната система реагира бързо и контролира спирачното усилие с помощта на електрически уреди, а не хидравлични.