New Stratоs се завръща с рали суперкола

Прекрасни новини за любители на автомобилизма по целия свят: New Stratos се завърна.

Италианската компания Manifattura Automobili Torino обяви, че ще построи само 25 бройки от вдъновената от Lancia Stratos спортна кола. Но това не е всичко, ще има три различни версии – суперкола за обществените пътища, GT състезателна кола и рали версия.

Планът на компанията е да предложи 25 за продажба в целия свят, като всеки купувач ще може да направи своята уникална, спрямо желанията и уменията му.

Независимо дали искате просто да я покажете пред приятелите си в Монако (дано не целите това) или пък искате да я изкарате на някое рали трасе, на което да достигнете лимита на колата, New Stratos ще ви го осигури.

Оригиналната и красива концепция за New Stratos (снимки по-надолу) е основана с помощта на Ferrari 430 Scuderia, заемайки шасито и, както и атмосферния 4.3-литров V8 двигател, произвеждащ близо 505 к.с., свързани с пътя чрез автоматизирана механична скоростна кутия с бутони зад волана.

Още през 2010г. бяха планирани 50 такива бройки, но Ferrari блокираха плана, заради използването на частите им с цел завръщане на Lancia.

Засега има малко детайли отново новия New Stratos, но поне знаем, че мощта му е близо 560 к.с., а компанията потвърди, че автомобилът ще запази огромните джобове на вратите, където може да се остави каската на пилота. Очакваме останалите подробности на автосалон Женева следващия месец. Нямаме търпение.

09._new_stratos_innenraum_02_
07._new_stratos_aussen_in_fahrt_05_li
07._new_stratos_aussen_in_fahrt_14_li_