Nissan влиза във Формула Е от сезон 2018-2019

Nissan IMx Concept

Nissan ще стане първият японски производител, който ще се състезава в електрическия шампионат Формула Е от 2018 г. Навлизането в разрастващите се състезания дава на Nissan много видима световна платформа, която да разпространява посланието за Nissan Intelligent Mobility – 3-стълбовата стратегия на компанията за предефиниране на начина, по който нейните автомобили се управляват, задвижват и интегрират в обществото.

“Като лидер при автомобилите с нулеви вредни емисии, Nissan ще електрифицира шампионата Formula E,” заяви Даниеле Скилачи, изпълнителен вицепрезидент на маркетинг и продажби, бизнес с електрически автомобили и батерии, председател на управителния съвет на Nissan за Япония, Азия и Океания. “Nissan ще бъде първият японски производител, който ще влезе в разрастващия се шампионат, нареждайки нашия дългогодишен успех в моторния спорт на стартовата линия на Formula E. Шампионатът ще ни даде световна платформа, чрез която ще популяризираме нашата иновативна стратегия Nissan Intelligent Mobility до ново поколение състезателни фенове.”

 

Компанията показа на салона в Токио и изцяло електрическият кросоувър IMx – концептуален модел, предлагащ напълно автономно управление и пробег с едно зареждане от над 600 км. IMx разчита на два мощни електромотора отпред и отзад, които задвижват четирите колела. Комбинираната им мощност е 320 кВт и 700 Нм въртящ момент, които черпят енергия от батерия с голям капацитет, която е с променен дизайн и устройство с цел постигане на по-висока плътност.