Nissan се сработи с Italdesign за създаването на GT-R прототип

За съжаление, това няма да е следващото поколение GT-R, съдейки по думите на Nissan по темата.

Това великолепно произведение се нарича Nissan GT-R50 и е продукт от съвместните усилия на японския автомобилен производител и италианската дизайнерска компания. Автомобилът е създаден, за да почете два юбилея. Точно така, 2018г. е годината, в която GT-R името отпразнува 50-годишнината си, както и като Italdesign, които също се радват на 5 десетилетия опит.

Шефът на дизайнерския отдел в Nissan, Алфонсо Албайса, каза, че GT-R50 отговаря на въпроса: „Какво ще стане, ако създадем GT-R без ограничения?“ Въпреки че показаният автомобил има характерните за GT-R черти, този път в него има добавен стил, който да създаде визията на една истинска суперкола.

Макар и да е основан на GT-R Nismo, същият 3.8-литров V6 двигател с два турбо компресора вече произвежда 721к.с., благодарение на подобрения, характерни за състезателни коли.

Nissan и Italdesign наистина са се постарали в създаването на GT-R50. Виждаме коренна промяна на дизайна и идеята на автомобила, но производителите са категорични, че това няма нищо общо със следващото поколение от емблематичната спортна серия.

ital-4
ital-3
image
81d15019441934635c825f0310a41fb8-620x427

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*