Nissan удря здраво по масата с новия Leaf

Nissan fuses pioneering electric innovation and ProPILOT technology to create the new Nissan LEAF: the most advanced electric vehicle for the masses
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Колата е с повишена мощност, пробег и свързаност

След няколко тийзъра Nissan най-накрая представи новия Nissan Leaf в Европа. Следващото поколение на най-продавания в света автомобил с нулеви вредни емисии има дизайн, близък до останалите модели на компанията. Пробегът е набъбнал до 378 км с едно зареждане. Мощността на системата е 110 кВт, а въртящият момент 320 Нм.

 

Колата е екипирана с ProPILOT, която използва кормилното управление, спирането и ускорението, за да подпомага шофьора при движение в една лента в задръстване или на магистрала. Да, автономно. Това е системата, която поетапно ще навлиза в гамата. ProPILOT Park пък паркира колата сама.

 

Новият Nissan Leaf е с напълно променен интериор, който е фокусиран върху шофьора и съчетава интелигентно оползотворяване на пространството с оптимална функционалност. Преден панел във формата на „реещо се крило” и ярко сини шевове на седалките, арматурното табло и волана създават спокойна атмосфера и чисто усещане за качество. В същото време новият 7-инчов, пълноцветен (TFT) дисплей подчертава основните характеристики, включително технологията Safety Shield, средство за отчитане на наличната мощност и информация от аудио и навигационните системи. За подобряване на свързаността са интегрирани също Apple CarPlay и Android Auto(в зависимост от пазара).