Nissan Leaf дебютира в уникална обстановка

Новото поколение има реален пробег от 300 км с едно зареждане

 

Само седмица след европейската премиера Nissan разбули напълно новия Nissan Leaf. Събитието се състоя в института по генетика на изхода на София. Пробегът с едно зареждане в идеални условия е 378 км, а в реалния свят без проблеми колата може да покрие 300 км.

Наред с подобрената енергийна ефикасност, новият електрически задвижващ тракт предлага вълнуващо, линейно ускорение с мощност от 110 кВт. Въртящият момент е увеличен до 320 Нм, което води до по-бързо ускорение.

 

Leaf е оборудван с иновативни решения като e-Pedal, позволяващ да шофирате и натискате педала на спирачките по един напълно нов и безпроблемен начин.  Nissan Intelligent Mobility e проектът на компанията да предефинира бъдещето на шофирането, той се грижи да развие ролята на автомобила, която да е нещо повече от само начин на придвижване. Nissan Intelligent Mobility се определя от начина, по който автомобилът се управлява, как се задвижва и как се интегрира в обществото.

 

Със своята начална интеграция на технологиите ProPILOT, модерно електрическо задвижване и уникална способност да захранва сградите, към които е свързан, новият Nissan Leaf е въплъщение на Nissan Intelligent Mobility.

 

Технологията Vehicle-to-Grid (V2G) комбинира двупосочно зареждане, което позволява електрическите автомобили да са изцяло интегрирани в електрическата мрежа. Тя помага да се подобри обработването на непрограмируеми потоци от възобновяеми енергийни източници, като по този начин прави възобновяемите енергийни източници още по-широко интегрирани и достъпни. Системата работи, като позволява на собствениците на Nissan EV да се свързват към мрежата, за да играят активна роля в мрежовите услуги, като същевременно дават възможност за алтернативен източник на доходи. След като веднъж тази технология навлезе масово на пазара, V2G ще промени правилата на играта за собствениците на електрически автомобили Nissan, тъй като те ще станат активни участници на енергийния пазар.

 

Работата по развитието на едно по-устойчиво общество означава ежедневно да взимаме по-добри решения. xStorage, система за съхранение на енергия, черпи от колективния опит на най-добрите в индустрията, за да направи домашното потребление на електричество по-ефикасно и по-устойчиво. xStorage Home съхранява енергия в най-икономичните часове от денонощието, като контролира как и кога тази енергия се използва, спестявайки по този начин пари на клиентите и подобрявайки цялата енергийна система. Той безпроблемно интегрира в един блок целия хардуер и софтуер, необходими за контрол и съхранение на енергията, от която се нуждае едно домакинство. Използван за осигуряване на мрежови услуги, xStorageHome може да се зарежда от мрежата или да се разрежда в мрежата, за да генерира гъвкавостта, необходима за допълнително увеличаване на ползите от възобновяемата енергия.

 

Клиентите ще се възползват и от новоразработен интерфейс на приложението за смартфони, което позволява на собствениците да следят заряда на батерията на своя нов Nissan Leaf, да откриват най-близката до местоположението си зарядна станция или да охладят автомобила до идеалната температура преди потегляне.

 

 

Екстериорен дизайн: елегантен силует с готино „техническо” отношение

Дизайнът на новия Nissan Leaf изразява позитивното отношение на компанията. Дизайнът е вдъхновен от концептуалния автомобил IDS, който за пръв път бе показан на Автомобилен салон Токио 2015.

 

Предната част на Nissan се отличава с характерната „V-motion” радиаторна решетка, отражение на ДНК-то, което споделя с други световни бестселъри на Nissan, каквито са Nissan X-Trail и европейският фаворит Nissan Qashqai. Синият цвят на радиаторната решетка обаче, нов отличителен знак за електрическите автомобили на Nissan, го разграничава от другите модели на марката. Плаващият покрив добавя стил и усещане за движение. Елегантните LED фарове се отличават с характерния бумеранг дизайн на Nissan.

 

 

Интериорен дизайн: усещане за по-високо качество с чиста, тиха емоция

Изцяло промененият интериор на новия Nissan Leaf предлага изискан вид и усещане. Това е постигнато благодарение на използването на по-висококачествени материали и цялостната сглобка и изпълнение, които изравняват “живота на борда” с изисканата природа на задвижването.

 

Водачите и пътниците веднага ще оценят характерния син шев върху седалките, арматурното табло и волана, а също и новия дизайн на 7-инчовия цветен (TFT) дисплей. Конфигурацията на дисплея е променена, за да се осигури по-лесен достъп до основни функции като технологията Safety Shield, заряд на батерията, прибор за отчитане на използваната мощност, аудио и навигационна система. В някои държави, в автомобилите, оборудвани с навигация, към инфотейнмънт системата са добавени функциите Apple CarPlay и Android Auto.

 

Новият Nissan Leaf заменя модела от първо поколение, който се превърна в най-продавания електрически автомобил в света. Над 283 000 клиента избраха Leaf от старта на продажбите му през 2010.