Nissan Note получи задвижване на четирите колела

Преди половин година Nissan пусна на пазара хибридна версия на микрована Nissan Note, благодарение на която продажбите на модела скочиха с 1/3 – до 139 000 бройки. Почти половина от тях бяха именно на модификацията e-Power, която сега е претърпяла и нови подобрения. Основното от тях е добавяне на задвижване 4×4.

Стандартният Nissan Note e-Power е хибрид, при който 1,2-литровият бензинов атмосферен мотор работи само като генератор и няма механична връзка с колелата. Машината се задвижва от електромотора на Nissan Leaf, който върти предните колела. В зависимост от режима мощността варира от 95 до 109 к.с., а максималният въртящ момент достига 254 Нм.

Версията със задвижване на четирите колела е получила още един електромотор, поставен на задната ос. Той е компактен и със скромни възможности – 4,8 к.с. и 15 Нм. Тази технология японските компании от доста време използват при стандартните бензинови автомобили, като идеята е допълният електромотор, който се задейства с натискане на специален бутон, да помага при движение по хлъзгав или заснежен път.

Едновременно с нова хибридна модификация на пазара излиза и Nissan Note Autech, която предлага спортен дизайн и по-богато оборудване. Тя е дело на подразделението Autech, което прави подобни неща с повечето модели на японския производител.

Този Note може да се поръча както с хибриден, така и с бензинов двигател, като получава допълнителен пакет Sports Spec. Освен визуалните доработи той включва усилена каросерия, спортно окачване и специални 16-цолови джанти. Според Nissan, тази версия предлага и по-добро поведение на пътя.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*