Noble M500 е възпитаната английска суперкола

Вече познаваме Noble M600. Сега се запознайте с малкия му брат – по-евтин и приятелски настроен.

Това е вълнуващо. Noble имат нова кола за фестивала в Гудууд. Става въпрос за модел, намиращ се една категория  под M600 и по мощност и по цена.

„Модел“ е точната дума, засега. „Започнах със скиците за M500 преди 6 месеца, а тази скулптура на модела бе завършена вчера.“, сподели директорът на Noble, Питър Боутууд.

Noble M500 обаче привлича вниманието. Сега сме свикнали всяка нова кола да бъде представяна малко по малко, докато след месеци чакане имаме възможността да я видим за пръв път завършена. Това стряскащо представяне определено привлече доста внимание. Виждаме доста елементи в дизайна, които наподобяват други екзотични коли, но трябва да признаем, че не изглеждат лошо. Ясно се вижда например приликата между арките зад вратите с тези на Bugatti Chiron.

Както предполага името, очаква се колата да има около 500к.с., произведени от 3-литров V6 двигател с два турбо компресора, взет от Ford. Mоторът ще е с централно разположение в колата и ще задвижва задната ос чрез 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. „Ние подкрепяме механичните трансмисии, но за жалост кола от тази категория просто се нуждае от автоматик.”

„Ще се радвам да виждам повече Noble автомобили по улиците. Искам да отворя марката за пoвече хора.“, добави Боутууд. Това не означава цената да спадне до нивата на нормалните автомобили, все още може да се очаква трицифрена сума, но автомобилът ще е много по-достъпен от големия си брат, M600.

p1110563
p1110537
p1110538
p1110562

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*