Opel променя дизайна на моделите си

Германската компания Opel ще залага на нов дизайн при бъдещите си модели. Той ще дебютира при следващото поколение на хечбека Corsa, като ще засегне най-вече предната част на автомобила. В нея решетката на радиатора и основните светлини ще бъдат обединени в един елемент, наречен Vizor, съобщава британското издание Autocar.

Новата стилистика е разработена от сътрудниците на дизайнерския център Vauxhall-Opel, разположен в Рюселхайм (Германия). Тя трябва да стане символ на преминаването на марката под крилото на френския алианс PSA Peugeot Citroen, който ще залага на всички бъдещи свои модели на концепция, наречена „чистота и изразителност”.

Едноврменно със създаването на Vizor дизайнерите на Opel са разработили и изцяло стъклен приборен панел, който е получил името Pure Panel. Според главния стилист на германската марка – Марк Адамс, пред него и екипа му е стояла задачата да се избавят от сложните дизайнерски решения и да изведат на преден план темата за чистотата.

Компанията Opel стана част от групата PSA Peugeot Citroen през есента на 2017 г. Тогава френският производител закупи немската марка и нейното британско подразделение Vauxhall за 2,2 млрд евро, които бяха собственост на американския концерн General Motors.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*