Pagani планира електрически модел и ръчна трансмисия за наследника на Huayra

Няма да видим EV-то преди 2025г.

Дори компании като Pagani не са защитени от промяната. Италианският производител е известен с използването на V12 двигатели още от средата на 90-те, но сега има слухове, че се разработва електрическа кола. Това е един от двата проекта, насрочени за завършване преди 2025г. Другата е наследникът на Huayra, оборудван с двигател на AMG и ръчна трансмисия.

Изпълнителният директор Хорацио Пагани потвърди новините и за двата нови модела. Пръв в списъка е наследникът на Huayra. Компанията ще сложи V12 двигателя на Mercedes-AMG под капака, като същият се използва в сегашната Huayra и Zonda, но се очаква все пак да спазва стриктни правила за вредните емисии. По-важното е, че ще е свързан към механична скоростна кутия.

След този проект, италианската компания ще представи първия си напълно електрически модел. Ще бъде четвъртият модел в каталога на Pagani, но още не се знае дали ще бъде хиперкола или нещо по-обикновено. Хорацио твърди, че над 20 дизайнера и инженера работят над този проект, но това не означава окончателното спиране от производство на двигатели с вътрешно горене.  Той също така напълно отрече идеята за самостоятелно управление на автомобилите.

Засега може само да чакаме деня, в който тези две коли ще излязат на пътищата, както и да се радваме на вече произведените модели.

pagani-huayra-lampo (4)
pagani-huayra-lampo (5)
pagani-huayra-lampo (6)
pagani-huayra-lampo (2)
pagani-huayra-lampo (1)
pagani-huayra-lampo (3)
pagani-huayra-lampo