Peugeot загрява за Дакар на автосалон София

 

Акцентът на щанда на френския автомобилен производител Peugeot на тазгодишния автомобилен салон в София са моделите от SUV-гамата на марката. Огромен транспарант напомня, че компанията спечели Дакар, а през януари Peugeot ще защитава титлата си с новата кола 3008DKR Max. Това може да е последното участие за отбора в рали-рейда, след което подразделението Peugeot Sport ще се фокусира в програмата си в световния рали крос.

 

На салона премиерно в България бе показан новият 7-местен SUV Peugeot 5008, който президентът на Франция Еманюел Макрон избра за свой официален автомобил. Показан бе и моделът, спечелил наградата “Автомобил на годината“ за 2017 г. в Европа – Peugeot 3008.

Компактният градски кросоувър Peugeot 2008, който представлява индивидуално решение за SUV, също бе представен на автосалона в столицата. На щанда присъстваха и малките градски модели 108 и 208, практичният седан Peugeot 301 и луксозният Traveller. Компанията залага и на голяма гама скутери и велосипеди.

На фокус е и новата модификация на Peugeot 308 в двете си версии GT и SW GT Line, който залага на технологичната офанзива. Моделът разполага с функцията за свързаност Mirror Screen с капацитивен екран и 3D навигация, както и с всички модерни системи за безопасност на френския производител.