Peugeot и Toyota в люта битка в Дакар

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Насер Ал-Атиях с Toyota успя да спечели третия етап на рали „Дакар“ и да навакса част от изоставането си. Начело на състезанието е тандема Стефан Петерханзел и  Жан-Пол Котре с Peugeot 3008DKR Maxi. На второ място във временното класиране е Сирил Депре. Себастиан Льоб все още не може да хване добър ритъм в пясъка и дюните и даде пето време, но е четвърти в генералното.

“Беше още един хубав етап, който беше типичен за рали рейдовете, с големи дюни, много офроуд навигация и няколко отсечки феш-феш. Беше малко по-лесно от вчера, като пред нас имаше следи от мотоциклетите, което очевидно е в помощ по отношение на навигацията. Загубихме се малко на два пъти, веднъж защото се заблудихме по пътната книга, и веднъж поради моя грешка, когато реших да следвам един мотоциклетист: те не винаги са прави! Не бих казал, че карахме сигурно днес, но определено се опитвахме да намалим рисковете. Сега сме лидери и мисля, че това е резултат от последователността ни, така че това не е лоша идея към момента. Всички основни пилоти са все още в битка: като пилоти на Peugeot ние трябва да останем заедно и да бъдем силни“, коментира Петерханзел.

Четвъртият етап около Сан Хуан де Маркона  е 444 км, от които 330 скоростни. В знак на почит към оригинала на Дакар, този етап ще стартира от обща линия на плажа, като отпред ще има четири коли. След това пилотите ще трябва да се справят със 100-километрова права пясъчна част (една от най-дългите като цяло в Дакар) с дюни във всякакви форми и размери. Финалното предизвикателство за деня ще бъде преминаването през каньон.