Peugeot ще направи и електрическо 208 GTi

Следващото поколение на хот-хеча Peugeot 208 GTi освен версиите с двигател с вътрешно горене ще получи и изцяло електрическа модификация. Моделът, построен на новата платформа e-CMP, ще дебютира следваща пролет на автосалона в Женева. Това съобщи генералният директор на френската марка Жан-Пиер Импарато, цитиран от Auto Express.

По думите на Импарато, той самият не иска да прави разлики между автомобите с традиционни двигатели и тези с електрически мотори. Затова и всеки модел на Peugeot ще се предлага в електрифициран вариант, като това включва и цялото семейство GTi. Така компанията ще тръгне в различна посока от големия си конкурент във Франция – Renault, който предлага отделно Clio и негова електрическа версия ZOE.

В Peugeot са на мнение, че всеки бъдещ автомобил на марката ще може да се предлага поне в три модификации – бензинова, дизелова или хибридна/електрическа. Изборът на силов агрегат ще зависи изцяло от размерите на самия модел.

След като електрифицира основната си моделна гама, Peugeot съвместно със спортното си подразделение ще започне работа върху нов тим хибриди и електромобили, които ще позволят на марката да покрие всички екологични изисквания. Една от тези машини ще бъде спортна кола с 544 к.с.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*