Pininfarina с електрическа хиперкола

Проектът е насрочен за реализация през 2020г. и се очаква да достига до 100км/ч за по-малко от 2 сек. Максималната скорост е над 400км/ч.

В автомобилния свят се появи нов производител на име Automobili Pininfarina и първият проект на компанията е електрическа хиперкола.

Mahindra & Mahindra е компанията, отговорна за създаването на Pininfarina. Използвайки инженерния си опит, те би трябвало да се справят със задачата.

Освен впечатляващите данни за скоростта на хиперколата, имаме информация и за обсег от 500км.

Впечатляващо е и третото ниво на автономност. Това означава, че няма да може да се движи без шофьор, но е сериозен напредък от това, на което сме свикнали от света на колите със самоуправление.

„Тази задача ми помага да реализирам мечтата на дядо ми – да види прекрасни и иновативни автомобили с логото на фамилната компания върху тях,“ каза председателят на Pininfarina, Паоло Пининфарина.

Според Махиндра, бъдещето се крие в електрическите автомобили. „Когато мощ, красота и висококачествена електрическа задвижваща система се съберат на едно място, резултатът е перфектният автомобил, който дава свобода на собственика да се наслаждава на колата, без да вреди на планетата.“

Ще има по-малко от 100 бройки и се очаква цената да е около 4,5 млн. лева.