Porsche за дизеловите двигатели

Новият Cayenne би могъл да бъде последното Porsche с дизелов двигател.

Наскоро разбрахме, че компанията цели да се освободи изцяло от дизеловите двигатели във всичките им коли, но още не са напълно готови да направят тази стъпка, ето защо в момента се разработва дизелова версия на новия Cayenne, който ще е изключение в нарастващия пазар на електрически автомобили.

„В момента търсенето на автомобили с дизелово задвижване спада, но за сметка на това все повече и повече хора се интересуват от бензинови двигатели, с електрическа намеса или без. Тази тенденция диктува стратегията на немската компания, но все пак ще има изключение за почитателите на дизела, които все още не са готови да го зарежат. Все още не знаем точна дата на излизане на пазара на новия дизелов Cayenne.”

Развитието на проекта в момента е в застой, докато отминат скандалите за вредните емисии на икономичните двигатели, като по всяка вероятност тази версия на SUV-то няма да види американските пазари, но пък е очакван в Германия и други европейски държави.

„Просто е немислимо, че всичките ни клиенти, които предпочитат дизелови двигатели ще бъдат готови изведнъж да ги зареждат и да преминат на бензин“, каза представител на Porsche миналото лято.

porsche-cayenne-s-diesel 4
porsche-cayenne-s-diesel 2
porsche-cayenne-s-diesel
porsche-cayenne-s-diesel 1
porsche-cayenne-s-diesel 3
porsche-cayenne-s-diesel 5