Porsche и Audi – партньори в създаването на нови електрически коли

Архитектурата на Premium Platform Electric цели да създаде по-добри EV, като в същото време ги извежда на пазара по-бързо и ефективно. Тази платформа представлява съвместната работа на Audi и Porsche.

И двете компании са под чадъра на Volkswagen, така че подобна договорка не е голяма новина, но определено ще има ползи от нея. Председателят на Porsche, Оливър Блуме, каза, че това начинание би излязло с 30% по-скъпо за компанията, ако не беше със съдействието на Audi. Съдружникът му от другата компания, Рупът Щадлър нарече съвместната работа „безпрецедентна в автомобилната индустрия“ и каза, че е ключова за бъдещето на Audi.

Разбира се, ще има и недоволни от факта, че бъдещето, съставено от електрически коли, се доближава все повече, но дори да не ни се иска, електрификацията е факт и трябва да се научим да я харесваме.

Разработването на изцяло нова платформа е и целта на PPЕ. Досега, електрическото задвижване се е използвало в коли, направени за двигатели с вътрешно горене с леки изменения, което води до много проблеми. Audi и Porsche искат да изчистят това, като разработят нова универсална архитектура за EV. Това ще спомогне за бързото развитие на начинанието.

Audi E-Tron и Porsche Mission E са първите напълно електрически коли на двете компании.

whats-under-the-hood
Audi e-tron Sportback concept
Audi e-tron Sportback concept
Audi e-tron Sportback concept
where-will-it-be-built - Copy
Audi e-tron Sportback concept
what-is-it - Copy
how-much-will-it-cost - Copy
Audi e-tron Sportback concept