Porsche плащат за вашите слънчеви очила заради съдебно дело

Потребители на Porsche в Съединените Щати се обединиха в яростна съдебна битка срещу германския производител и този път не заради характерния за VAG групата дизелгейт, заради дефектни възглавници или колани, нито за запалващи се двигатели. Клиентите са недоволни защото арматурното табло в някой модели просто има повече отблясъци отколкото трябва, които отразени от челното стъкло особено при ярка дневна светлина са толкова неприятни, че налагат употребата на слънчеви очила.

Хората стоящи зад DashboardGlareClassAction.com твърдят, че този проблем може да доведе до инциденти ако производителя не предприеме необходимите мерки за отстраняване на този недостатък. От своя страна Porsche отговарят на обвиненията, твърдейки, че нито един инцидент не е бил причинен от предполагаемото блестене. Въпреки това, за да избегнат продължителна и скъпоструваща съдебна битка срещу своите клиенти, престижният производител е решил със съгласието на своите клиенти да възстанови на хората стойността на слънчеви очила. Сумата на компенсацията е в размери между $50 и $175, защото очевидно Porsche собствениците не носят евтини слънчеви очила.

Уговорката е с краен срок до 21 септември клиентите да получат обезщетението за своите слънчеви очила и до 25 юни 2018 за всички останали искания. Споразумението засяга собственици на Porsche-та произведени между 2007 и 2016-та година с интериори в следните цветове: Luxor Beige, Cognac, Natural Brown, Platinum Gray, or Sand Beige, като очевидно светлите интериори произведени преди или след този период не създават проблеми.

Значи, да знаете, ако сте тръгнали да си купувате слънчеви очила, можете да си закупите Porsche със светъл интериор и да ги получите безплатно. Това си е сделка! Побързайте към вашия дилър за оферта сега…