Porsche пусна информация за 718 GTS

718 Boxster GTS und 718 Cayman GTS

718 Boxster GTS und 718 Cayman GTS
718 Cayman GTS
718 Boxster GTS
718 Cayman GTS
718 Cayman GTS
718 Boxster GTS

718 Cayman GT4 ви е твърде скъп или твърд, а Cayman S бавен? Вече има решение. Porsche разширява гамата си автомобили със средно разположен двигател с новите двуместни модели 718 Boxster GTS и 718 Cayman GTS. Мощността на автомобилите вече е увеличена до 365 к.с., благодарение на новоразработен канал за всмукване и оптимизиран турбокомпресор за 2,5-литровия 4-цилиндров боксерен двигател. С тези подобрения двигателят доставя 11 kW (15 к.с.) повече мощност в сравнение с модела 718 S и до 26 kW (35 к.с.) повече мощност в сравнение с предшестващите го модели GTS с въздушно охлаждане. Новите спортни автомобили със средно разположен двигател се предлагат с 6-степенна механична трансмисия или опционалната Porsche Doppelkupplung (PDK) с двоен съединител. Автомобилите GTS са стандартно оборудвани с редица опции като пакета Sport Chrono, системата на Porsche за векторно разпределение на въртящия момент (PTV) с механична блокировка на задния диференциал и системата на Porsche за активно управление на окачването (PASM), която снижава каросерията с десет милиметра.

Повече мощност за повече динамика

Максималният въртящ момент от 430 Нм, наличен между 1 900 и 5 000 об./мин., предоставя още по-добро ускорение и гъвкавост. В съчетание с PDK и пакета Sport Chrono, моделите GTS ускоряват от нула до 100 км/ч за 4,1 секунди. Максималната скорост на автомобилите е 290 км/ч.

Типичен GTS: многобройни черни елементи отвътре и отвън

Моделите GTS от моделната линия 718 се отличават не само по отношение на технологиите, но и по своя визуален дизайн. Новата престилка със спортен дизайн в предната част на автомобила подчертава спортния му характер. Както е типично за моделите GTS, предните светлинни модули и би-ксенонови предни фарове са тонирани в черен цвят. Отзад тонираните задни светлини, черни лога, черна задна престилка и централно позиционираният черен ауспух на стандартно оборудваната спортна изпускателна система придават уникалния вид на GTS модела. Черни GTS лога в основата на вратите и 20-инчови джанти, боядисани в черно (със сатинирано покритие), допълват изгледа отстрани.

Висококачествена тапицерия Alcantara и приложение Track Precision на Porsche GTS гените формират и интериора. Хронометърът на пакета Sport Chrono (включен като стандартно оборудване) е интегриран като централен компонент на арматурното табло. Водачът и пътникът отпред могат да се насладят на спортните седалки, които са с тапицерия Alcantara в основата си, също като при другите модели Porsche GTS. Спортните седалки Plus с лого GTS на подглавниците могат да се регулират електронно в две посоки и осигуряват увеличена странична опора и комфорт. Тапицерията Alcantara има преобладаващо присъствие в интериора, например във волана, централната конзола и подлакътниците. Нещо повече, водачите с особена страст към спортната динамика са подпомогнати от приложението на Porsche Track Precision (PTPA), което позволява на водача автоматично да записва, извежда и анализира данни за шофирането на своя смартфон.

Моделите 718 GTS вече могат да се поръчват и ще пристигнат в дилърствата в средата на декември 2017 г.