Porsche пусна информация за 718 GTS

718 Boxster GTS und 718 Cayman GTS
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

718 Cayman GT4 ви е твърде скъп или твърд, а Cayman S бавен? Вече има решение. Porsche разширява гамата си автомобили със средно разположен двигател с новите двуместни модели 718 Boxster GTS и 718 Cayman GTS. Мощността на автомобилите вече е увеличена до 365 к.с., благодарение на новоразработен канал за всмукване и оптимизиран турбокомпресор за 2,5-литровия 4-цилиндров боксерен двигател. С тези подобрения двигателят доставя 11 kW (15 к.с.) повече мощност в сравнение с модела 718 S и до 26 kW (35 к.с.) повече мощност в сравнение с предшестващите го модели GTS с въздушно охлаждане. Новите спортни автомобили със средно разположен двигател се предлагат с 6-степенна механична трансмисия или опционалната Porsche Doppelkupplung (PDK) с двоен съединител. Автомобилите GTS са стандартно оборудвани с редица опции като пакета Sport Chrono, системата на Porsche за векторно разпределение на въртящия момент (PTV) с механична блокировка на задния диференциал и системата на Porsche за активно управление на окачването (PASM), която снижава каросерията с десет милиметра.

Повече мощност за повече динамика

Максималният въртящ момент от 430 Нм, наличен между 1 900 и 5 000 об./мин., предоставя още по-добро ускорение и гъвкавост. В съчетание с PDK и пакета Sport Chrono, моделите GTS ускоряват от нула до 100 км/ч за 4,1 секунди. Максималната скорост на автомобилите е 290 км/ч.

Типичен GTS: многобройни черни елементи отвътре и отвън

Моделите GTS от моделната линия 718 се отличават не само по отношение на технологиите, но и по своя визуален дизайн. Новата престилка със спортен дизайн в предната част на автомобила подчертава спортния му характер. Както е типично за моделите GTS, предните светлинни модули и би-ксенонови предни фарове са тонирани в черен цвят. Отзад тонираните задни светлини, черни лога, черна задна престилка и централно позиционираният черен ауспух на стандартно оборудваната спортна изпускателна система придават уникалния вид на GTS модела. Черни GTS лога в основата на вратите и 20-инчови джанти, боядисани в черно (със сатинирано покритие), допълват изгледа отстрани.

Висококачествена тапицерия Alcantara и приложение Track Precision на Porsche GTS гените формират и интериора. Хронометърът на пакета Sport Chrono (включен като стандартно оборудване) е интегриран като централен компонент на арматурното табло. Водачът и пътникът отпред могат да се насладят на спортните седалки, които са с тапицерия Alcantara в основата си, също като при другите модели Porsche GTS. Спортните седалки Plus с лого GTS на подглавниците могат да се регулират електронно в две посоки и осигуряват увеличена странична опора и комфорт. Тапицерията Alcantara има преобладаващо присъствие в интериора, например във волана, централната конзола и подлакътниците. Нещо повече, водачите с особена страст към спортната динамика са подпомогнати от приложението на Porsche Track Precision (PTPA), което позволява на водача автоматично да записва, извежда и анализира данни за шофирането на своя смартфон.

Моделите 718 GTS вече могат да се поръчват и ще пристигнат в дилърствата в средата на декември 2017 г.