Porsche се връща в ралитата с Cayman

Спортното подразделение на Porsche представи прототип за рали-състезания, построен на базата на купето Cayman GT4 Clubsport. Автомобилът, зад чийто волан ще седне Ромен Дюма, ще участва в „Рали Германия”, кръг от световния шампионат във WRC. В зависимост от резултатите, ще бъде решено дали програмата да бъде продължена и да бъде направена подобна машината на базата на следващото поколение на 718 Cayman GT4.

От стандартното Cayman GT4 Clubsport рали-версията се различава по допълнителните светлини, въздухозаборника на покрива, каркас за безопасност в салона, допълнителната метална защита на дъното и олекотените джанти, върху които са поставени всъдеходни гуми.

Засега липсва информация за двигателя на колата. Вероятно, прототипът е оборудван с 3,8-литров „боксер”, чиято мощност е 385 к.с., и 6-степенна роботизирана трансмисия PDK с два съединителя.

Стандартното Porsche Cayman GT4 с този агрегат вдига 100 км/ч от място за 4,4 секунди и развива максимална скорост от 295 км/ч.

По-рано тази година Ромен Дюма спечели легендарното състезание за изкачване на „Пайкс Пийк”. Зад волана електрическия спортен прототип френският пилон преминава 20-километровото трасе със 156 завоя за 7 винути и 57,148 секунди, като подобри с 16 секунди рекорда на трасето, който принадлежеше на 9-кратния световен рали-шампион Себастиан Льоб (Фр) с Peugeot 208 T16.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*