Porsche Mission E Cross Turismo

Едно зареждане на батерията отнема 15 минути и е достатъчно за 400 км преход.

Може да се каже, че Volkswagen обича да прави повдигнати версии на комбитата си, като например Skoda Octavia Scout, VW Golf и Passat Alltrack, като дори и Audi има A4 и A6 Allroad. Сега знаем, че друг член на това семейство също ще се включи в модата – Porsche Mission E Cross Turismo.

Porsche ни споделиха тези планове по-рано тази седмица, по време на автосалон Женева и като допълнение публикуваха някои клипове, за да добием представа как ще изглежда по-способният вариант на прословутото Mission E.

За разлика от останалите повдигнати комбита на VW Group, това ще е изцяло електрическо и ще има същите характеристики като първоначалното Mission E – 800-волтова архитектура и електрическо задвижване, произвеждащо повече от 600 к.с.

Cross Turismo ще достига до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди, а благодарение на системата за бързо зареждане, само 15 минути са достатъчни, за да изпратят колата на 400 км път. Ако батерията е напълно заредена, Porsche обещават, че Cross Turismo ще може да пропътува цели 500 км.

Ако всичко мине по план, електрическото повдигнато комби ще се покаже на пазара през 2021г.

porsche-mission-e-cross-turismo-concept (1)
porsche-mission-e-cross-turismo-concept-geneva-2018 (1)
porsche-mission-e-cross-turismo-concept-geneva-2018
porsche-mission-e-cross-turismo-concept-geneva-2018 (2)
porsche-mission-e-cross-turismo-concept
porsche-mission-e-cross-turismo