Prodrive работи над амфибия

Инженерната компания Prodrive в Банбъри е известна с необичайните си и впечатляващи проекти през годините.

Някои от тях са емблематичните Subaru Impreza рали коли, цялата състезателна програма на Aston Martin от клиентското GT4 чак до GTE, както и Renault Megane раликрос. Също така има и проекти във Formula 1 и много други тайни дейности.

Не са много нещата, с които Prodrive не може да се справи, а сега искат и да го докажат. Шефът на компанията, Дейвид Ричардс, е запален по идеята за създаване на кола амфибия. Няма да е толкова добра на Льо Ман или по рали трасетата, но определено ще е нещо различно.

Ричардс, който беше председател на Aston Martin, сподели, че си е купил Watercar Panther, което е разпалило идеята за създаване на автомобил, способен да се движи и по вода.

Въпреки, че не са останали много непостигнати цели от Prodrive през годините, Ричардс е наясно, че ще създаде компромис между кола и лодка, независимо колко се трудят инженерите му. Просто е невъзможно да се проектира нещо, което да е перфектна лодка и кола в същото време.

Проектът може би вече е започнал, но не може да очакваме да го видим завършен скоро. Развитието е далеч от напреднало и компанията не е обявила дата на представяне.

Watercar Panther:

watercar-panther-2017 (2)
watercar-panther-2017 (3)
watercar-panther-2017
watercar-panther-2017 (1)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*