Prodrive създадоха Megane за рали

Запознайте се с Megane RS RX.
Megane RS RX е създадена с единствената цел да се представи добре на Световния Рали Шампионат. Всичко в нея е построено с тази мисъл в главата на инженерите в Prodrive. Ако не знаете кои са те, емблематичните Subaru-та на Макрей и Бърнс ще освежат паметта ви.
Компанията описва проекта си като първата рали кола, построена от нищото. Създателите са стигнали до заключението, че подобен автомобил би се справил много по-добре с надлъжно поставен двигател, но както се досещате, Megane идва от обществените пътища с мотор, поставен настрани. Ето защо, Prodrive са създали 2-литровия двигател с турбо компресор, като по този начин изместват центъра на тежестта в тяхна полза.
„Целият двигател и неговите компоненти са създадени от екипа на Prodrive в нашия гараж“. Това изисквало и нова трансмисия. За целта е използван 5-степенния продукт на Xtrac.
Променяйки позицията на двигателя под капака се освобождава много място за подобряване и на други елементи от задвижващата и спирачната система, за да се създаде перфектното рали оръжие.
Може да очакваме доста благоприятно звучене, когато всичките 608 к.с. се напрегнат, задвижвайки и четирите колела. Звучи интересно.

side_on_-_both_cars
megane_rx_9
side_front
megane_rx_20
new_front_from_above