Renault против промяна в правилата на F1

Би било „ужасяващо“ за Renault да им се наложи да започнат конструирането на съвсем нов двигател за сезона през 2021г.

Шефовете на Formula 1 споделиха, че плановете им за преминаване към 1.6-литрови двигатели с турбо компресори си остават, заедно с някои други промени – премахването на MGU-H, ограничения при разработката и по-високи максимални обороти в минута за колите.

Все още очакваме по-конкретни детайли относно промените, а мениджърът на Renault F1, Кирил Абитебул, казва, че е наистина важно промените да не налагат напълно реконструиране на двигателите: „Иска ни се да избегнем започването отначало.“

Renault бяха партньори на RedBull за 4 последователни години, по време на старите правила с V8 двигатели, но получават доста критика в ерата на хибридите.

Mercedes печели всяка титла, след преминаването към новите правила и се смята, че има сериозно преимущество над останалите, стане ли дума за мощ.

Абитебул е оптимист за преговорите относно промяната в правилата с новия собственик на F1, Liberty Media, но предупреди, че Renault се нуждае от повече детайли, за да може да обсъжда бъдещето на отбора в шампионата.

„Имам чувството, че всички са готови да проведат смислен разговор по темата с цел стигане до най-доброто решение.“

„Няма да започнем разработката на нов двигател, докато не разберем повече за начина, по който ще изглежда Formula 1 през 2021г.

image16x9.img.1024.medium
1458120583562
2017-Renault-F1-Bahrain-01-1024
renault-pro-lcv-f1-edition