Renault Clio R.S. 18 е спортен хечбек с F1 гени

2018 - Renault CLIO R.S. 18
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Разликата е единствено във външния вид. Няма промени, които да подобряват представянето значително, освен ауспуха Akrapovic .

Renault празнуваха 40 години във Формула 1 през 2017 г. и сега е време да сложат малко от тази F1 магия в спортния им хечбек.

Но преди да се въодушевите прекалено, това е просто визуално подобрение за Clio RS.  Единствената съществена разлика е гореспоменатият ауспух, който да усили звука на 1.6-литровия бензинов двигател с турбо компресор. С 220 к.с. и 280 нм въртящ момент, този R.S. 18 не се различава от спецификациите на базовия хечбек.

Можете да различите новия модел от стандартното RS по значките R.S. 18 сложени на предните врати, както и шарката на покрива. Renault са добавили и сиви мотиви за предната броня, налични само за този специален модел.

Влизайки в колата, забелязваме номер на панела на вратите, за да ни напомни, че това е лимитирана серия, освен това има и карбон по въздуховодите. Новостите приключват с надписан с Renault Sport килими и комбинация от алкантара и кожа за спортно усещане на волана.

Тази специална версия на колата вероятно е последния напън на това поколение Clio, като имаме предвид, че очакваме Renault да разкрие нова версия през октомври в автосалон Париж. Докато обновен модел като R.S. 18 е готин, нека не забравяме какво можеше да бъде. Преди няколко години ни беше разкрита концепцията за Clio R.S. 16. Тя имаше по-широка основа и 275 к.с, идващи от 2.0-литров двигател от предходния Megane RS, завършено от 6-степенна механична скоростна кутия. За жалост, тази идея не видя бял свят.