Rolls-Royce, който обича бърнаути!

Новият Wraith на Йон Олсон носи чудовищните 810 конски сили, камуфлажна дегизировка и експедиционен багажник със светлини на покрива

Когато Rolls-Royce представиха Wraith нарекоха купето „най-мощния и динамичен Rolls-Royce правен някога, но се оказа, че стандартния 6,6-литров би-турбо V12 с 630 конски сили и над 800 Нм въртящ момент не е достатъчно потентен. Не и ако сте звезда и ветеран от Gumball на име Йон Олсон.

Може би си спомняте някои от предишните коли на професионалния скиор и YouTube звезда, които бяха силно модифицирани, замаскирани и имаха кутии за багаж на покрива. Той е имал почти всичко – GT-R, Audi R8, Lambo Gallardo и Murcielago SV, прототип от Le Mans и вдъхновеното от DTM Audi RS6 комби, с достатъчно мощност да промени въртенето на земята.

Сега обаче Олсон е тръгнал в тотално различна посока. Посока, в която никой никога не е поема – да остави своя уникален отпечатък върху Rolls-Royce Wraith – все пак е прицелен към нова, по-млада и обсебена от скоростта аудитория.

Първото, което е направил е да изпрати най-мощния Ролс на Absolute Motors, за да го направят още по-силен и бърз. Колко точно ли? Верифицирани на дино стенд 810 конски сили мощност.

Тогава се отървал от изпускателната система и хванал Quicksilver да създадат изцяло нова, която да ви позволи да чуете наистина, по принцип тихия V12. Признаваме, че изключването на mute-а е довело до доооста интересен звук подобен на този от легендарната V12 ера от F1.

Накрая, понеже е кола с две врати, Йон е добавил малко практичност, слагайки магнитен тръбен багажник на покрива, снабден с допълнителни фарове и реактивна дъска за сърф, външния вид се допълва от последния вариант на камуфлажа станал запазена марка на скиора, още два допълнителни фара в решетката и 24-инчови (да, двадесет и четири!) Forgiato джанти и е наслагал известно количество стикери, в случай, че забрави името, националността си или някой от партньорите си. Надали от Rolls някога са предполагали, че Wraith ще изглежда толкова готов за някое сафари рали.

Както можете да видите от снимките и видеото на Йон Олсон, всички тези неща позволяват на автомобила да прави доста не-Rolls-Royce неща – като да вдига много шум и да прави откачени, пушещи бърнаути. Собственикът твърди, че това е само летния сетъп на играчката, което предполага, че зимната версия, върху която вече работят ще има зимни гуми, багажник за ски и какво ли не още, предвид, че можем да очакваме всичко от Йон. Остава само да чакаме да се появи…